Mijn naam is Harriet Meskes, geboren en getogen in Buren. Sinds 2007 woon ik, samen met mijn partner Dick, in Lienden.
Jarenlang heb ik met veel plezier in de commerciële wereld van de regionale bladen gewerkt. Dan gebeuren er een aantal dingen in je leven waardoor je tot de conclusie komt dat dit niet meer is waar je de rest van je leven mee bezig wilt zijn.
Ik besloot om in de Uitvaartzorg te gaan werken omdat het contact met en de begeleiding van nabestaanden mij het meeste aansprak. Vandaar dat ik uitvaartverzorgster ben geworden.
In mijn werk als uitvaartverzorgster spreken vooral het persoonlijke contact met nabestaanden en het betekenisvol bezig zijn met hen op een kwetsbaar moment van hun leven mij aan.
Het verzorgen van een afscheid dat helemaal verloopt conform de wens van de overledene en zoals de nabestaanden dit voor ogen hebben, hen begeleiden van het begin tot het einde in deze voor hen zo emotionele periode, is een zeer dankbare taak. Je kunt zo betekenisvol zijn op deze kwetsbare moment.
In de dagen na het overlijden en tijdens de uitvaart is er dagelijks contact. Ik kom naar u luisteren om zo samen vorm te geven aan het afscheid. Het samen praten, in deze periode is een belangrijk onderdeel van het rouwproces.
Het vertrouwen, de warmte en betrokkenheid die ik ervaar bij families die door een lastige periode gaan, maakt mijn werk keer op keer enorm dankbaar. Hierdoor weet ik nu voor mijzelf, dat ik mijn roeping gevonden heb.

“Het vertrouwen, de
warmte en betrokkenheid
die ik ervaar bij families
maakt mijn werk keer op
keer enorm dankbaar.”