Wat kost een uitvaart?

Iedere uitvaart is persoonlijk en daarmee uniek. Hoeveel een uitvaart kost, hangt dan ook geheel af van uw eigen wensen. Ik help u graag een balans te zoeken tussen uw wensen en uw financiële mogelijkheden.

Uitvaartverzekering
Aan een uitvaart zijn kosten verbonden. De één heeft hiervoor gespaard, terwijl de ander een uitvaartverzekering heeft afgesloten. In het laatste geval krijgen de nabestaanden een geldbedrag om de uitvaart te betalen of de verzekeringsmaatschappij regelt de uitvaart voor hen.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: een kapitaalverzekering en een natura verzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering
Het woord ‘kapitaal’ in deze uitvaartverzekering zegt het eigenlijk al: men verzekert een bepaald bedrag.
Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden bij overlijden of wordt in overleg direct uitgekeerd aan de uitvaartondernemer.

Natura uitvaartverzekering
Een natura uitvaartverzekering wil zeggen dat men een pakket diensten verzekert. Als de uitvaart wordt uitgevoerd door of in opdracht van de verzekeraar, dan worden alleen deze diensten vergoed. Wat er vergoed wordt, staat op het polisblad. Wanneer men in dit geval afwijkt van het ‘standaardpakket’ of wensen heeft die niet in het pakket zijn verzekerd, zoals een advertentie in de krant, borrelhapjes in plaats van cake, of een niet standaard kist, worden die kosten afzonderlijk doorberekend.

Wat voor uitvaartverzekering u ook hebt: het is belangrijk om te weten dat u altijd vrij bent in uw keuze voor een uitvaartonderneming. Ik ben onafhankelijk en niet gebonden aan een uitvaartverzekeraar.

Wilt u de uitvaart door mij laten verzorgen, neem dan contact met mij op voor meer informatie.
Ik help u graag.