,,Het contrast tussen twee uitvaarten voelde toch goed’’

De zussen Marian en Yvonne zijn geboren in het Brabantse Heesch en wonen nu in Lienden en Buren. Hun moeder is vier jaar terug in Brabant overleden en haar uitvaart was, geheel naar haar wens, groots en familiair. Met een volle kerk en meer dan honderd gasten en na afloop van de uitvaart, een Brabantse koffietafel met soep en brood. De vader van de zussen stierf tijdens de eerste coronapiek in een ziekenhuis in het Zeeuwse Dirksland. Daar werd hij noodgedwongen opgenomen, in Uden was geen plaats. Corona maakte toen een grootse uitvaart niet mogelijk.
Marian: ,,Na het overlijden van ons pap belden we uitvaartleidster Harriët Meskes. Zij heeft hem in Dirksland opgehaald en naar het mortuarium in Maurik gebracht. De ruimte daar had ze sfeervol aangekleed. We mochten als enigen ons pap bezoeken. Het was een groot contrast met de rouwperiode van mijn moeder. Zelfs de afscheidsdienst hebben we met vier personen in het mortuarium gehouden. Het was anders, maar ondanks alle maatregelen ook mooi. Dankzij Harriët hebben we met een goed gevoel afscheid genomen. Ze legde bijvoorbeeld bij ons pap vier linten met aan ieder uiteinde een houten hart in zijn hand. Na het sluiten van de kist knipten wij de linten door, zo blijven wij altijd verbonden met ons pap.’’
Na de dienst reden de zussen en twee kinderen in een auto achter vader aan naar het crematorium. Tijdens de uitvaart stonden familieleden en vrienden langs de weg met een witte roos in hun handen. Daar mochten ze de bloem op de kist in de open auto leggen. Voor alle nabestaanden een kippenvelmoment, ze voelden zich heel erg gesteund. Het was voor ieder een waardig en respectvol afscheid.

,,Harriët heeft veel voor ons gedaan. Ook daarna nog. Wat we erg fijn vonden, is dat ze ons pap zo liefdevol heeft verzorgd. Zo zorgvuldig en met respect. Ze was er dag en nacht voor ons. Ze ontzorgde ons, kwam met ideeën, nam contact op met de fotograaf, met onze neef in Brabant. Daarnaast is ze warm, open en lief. Dat heb je nodig op dat moment en in de dagen en erna”

Karin Ranschaert

Warm, betrokken en deskundig. Harriët heeft het afscheid van onze vader georganiseerd. Zij heeft met haar warme persoonlijkheid een voor ons moeilijke periode tot een mooie, waardevolle herinnering gemaakt. Harriët zet net dat stapje extra waardoor je je gezien voelt. Een half jaar na de crematie heeft zij een urnengraf voor onze beide ouders geregeld. Ze was zelf aanwezig en sprak ons in mooie, persoonlijke woorden toe toen wij de urnen in het graf zetten.

Nina Vliek

Ik kende Harriët al eventjes en zij heeft samen met mijn moeder haar hele uitvaart geregeld en toen kwam de dag dat ik Harriët uit haar bed moest bellen met het nieuws dat mijn moeder eerder dan gedacht was overleden….. we vielen in een diep zwart gat vol raadsel en onwetendheid, we wisten niet wat ons te wachten stond maar door Harriët is dit zo fijn en mooi verlopen. De ruimte die we kregen van Harriët was zo fijn en warm, we mochten altijd bij mama komen kijken, kletsen, ons hart luchten bij Harriët niks was te gek!
Dan de dag van de uitvaart, een warme zwarte zomerse dag, door Harriët heeft die dag een klein licht randje gekregen. Alles was zo fijn en mooi verlopen!

Lieve Harriët,
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar ga zo door! Je bent echt een topper en een lieve schat met een hart van goud!
Laten we ook de man achter de schermen niet vergeten!
Dick wat jij hebt gedaan is ook zoveel waard, je luistert oor, je steun, af en toe een grapje, je hulp met al die bloemen!
Jullie zijn voor mij echt bijzondere mensen met een speciaal plekje in mijn hart!

Maartje Huijssen

Warm, betrokken, vakkundig, meedenkend, ruimdenkend, invoelend, stijlvol en met een tomeloze inzet. Wij zijn ontzettend blij dat we voor Harriët hebben gekozen om alles rondom mijn moeders overlijden te verzorgen. Het heeft er een warme herinnering aan gegeven

Robin Mulder

Bij het overlijden van onze vader heeft Harriët ons bijzonder goed geholpen om een waardig en waardevol afscheid te verzorgen. Harriët was met haar persoonlijke, meevoelende inbreng tot steun en wist het daarmee voor alle nabestaanden makkelijker te maken in een moeilijke tijd. Dankzij haar goede organiserend vermogen en oog voor detail is het een mooi en passend afscheid geworden, waar we goede herinneringen aan bewaren. Harriët put uit een ruime en rijke ervaring en dat was in alle opzichten merkbaar. We zijn erg dankbaar dat Harriët ons in deze periode zo goed heeft bijgestaan.

Ineke Watson

Harriet heeft de uitvaart verzorgd voor mijn zwager, wat mede door haar warmte en expertise een mooi afscheid is geworden. Zij was heel betrokken bij alles wat er besloten moest worden. Aan het begin van de dienst, in plaats van alleen maar iedereen welkom te heten, las zij een persoonlijke tekst voor. Daardoor ontstond er al meteen een warme sfeer, die het hele afscheid is gebleven.

Ontzettend bedankt Harriet

Arie Malipaard

Harriet nogmaals bedankt voor het regelen van de mooie uitvaart van mijn schoonmoeder. Heel mooi hoe je de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hier bij betrokken hebt. Rustig op de achtergrond en sturend als het nodig is. Mijn complimenten. Ook mooi hoe je de intimiteit van sommige momenten waardig hebt gemaakt.

Martijn

Het is nu precies 1 jaar geleden dat wij Harriet hadden gebeld om ons te helpen met de uitvaart van mijn vader Johan. Vanaf het begin hield ze ons bij de hand in het nogal intensieve en chaotische proces van een uitvaart regelen, terwijl we allemaal nog diep aan het rouwen waren. Zeer behulpzaam, aandachtig, en ook gericht op kleine details zodat we mijn vader een waardig afscheid konden geven wat zonder haar en haar collegas niet gelukt was. Van de voorbereiding helemaal tot de begrafenis en de nazorg voor mijn moeder, Harriet was er bij met elke stap om ons te helpen.

Ik had dit veel eerder moeten schrijven. Alle lof, ik ben erg dankbaar!