Uitvaart

De uitvaart regelen
Wanneer een dierbare is overleden, is het belangrijk dat u afscheid neemt op een manier die past bij de persoon hoe hij of zij is geweest. Een eervolle uitvaart is niet alleen een teken van liefde en respect voor de overledene en de nabestaanden, maar ook belangrijk voor het verwerken van het verlies.
Ik neem alle tijd om u stapsgewijs alle aspecten en mogelijkheden met u door te nemen. Het is belangrijk dat u de tijd krijgt om over een aantal zaken wat langer na te denken, niet alles hoeft op de eerste dag geregeld of beslist te worden.
Het eerste dat ik met u zal bespreken, is waar de laatste verzorging gaat plaatsvinden en wie erbij willen zijn of willen meehelpen. Zo kan dit bijvoorbeeld thuis of op een andere locatie.

Als de verzorging heeft plaatsgevonden, richten wij ons samen op de inhoud van de rouwkaart. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de dag, tijd en locatie van het afscheid.
Er zijn diverse mogelijkheden om een rouwkaart zo persoonlijk mogelijk te maken, door goed naar u te luisteren kan ik u daarin adviseren.

In de dagen daarna komen stap voor stap de overige onderwerpen aan bod, zoals:
• Bloemen
• Vervoer & route
• Opbouw van de ceremonie, muziek & sprekers
• Rituelen
• Catering

De (klein)kinderen
Ook is het belangrijk om de (klein)kinderen zoveel mogelijk bij het afscheid te betrekken. Ik heb boekjes voor de kinderen en hun ouders, zodat zij goed voorbereid kunnen worden.